Šokolaadimuffinid peedigaFoto: Viktor Burkivski
Küpsetised
29. oktoober 2013, 07:45

Šokolaadimuffinid peediga

Eestimaine peet on magus ja mahlane, ka muffinites.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Peet (toores)
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
3 tk Muna
200 g Pruun suhkur
180 g Või (sulatatud)
260 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
30 g Kakaopulber
KATE
100 g Tume šokolaad
Rapsiõli

Valmistamine
1. Riivi toores peet peene riiviga ja sega sidrunimahlaga läbi.
2. Vahusta munad suhkruga.
3. Sulata või ja lisa koos riivitud peediga munavahu hulka.
4. Sega omavahel kuivained ja lisa ülejäänud massile. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.
5. Sulata vesivannil šokolaad ja sega läbi tilga õliga. Kata jahtunud muffinid šokolaadiga ja lase taheneda.