Halloweeni-ämblikFoto: Eigo Alvik
Ameerika köök
28. oktoober 2013, 04:17

Halloweeni-ämblik toorjuustust

Vahetult enne meile omast ja vaikset hingedepäeva mõtisklusi ergutab kärarikas halloween selle nädala keskel pingeid hoopis välja elama. Laseme siis fantaasiaküllaste toitude, kostüümide ja dekoratsioonidega lapsemeelsuse valla, tunnetades samas elu ja surma eksistentsi meie ümber. Täiskasvanutele sobilik veinikõrvane toorjuustust ämblik sobib selleks suurepäraselt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Toorjuust
300 g Kitsejuust (pehme)
1 sl Sinepiseemned (mustad)
5 tk Šalottsibul
1 sl Või
1 sl Lehtpetersell (hakitud)
100 g Seesamiseemned (mustad, röstitud)
1 jupike Tšilli või paprika (silmadeks)

Valmistamine
1. Tõsta toorjuust, kitsejuust ja fetajuust toatemperatuurile.
2. Haki sibulad ja prae esialgu kõrgemal, siis madalamal temperatuuril kergelt pruuniks (umbes 10 minutit), lisa sinepiseemned ja tõsta kuumust, prae veel 3 minutit, tõsta jahtuma.
3. Vahusta juustud, lisa jahtunud sibul, lehtpetersell ja sega ühtlaseks. Kata kauss kilega ja tõsta külmkappi tunniks tahenema.
4. Vala seesamiseemned taldrikule. Tee käed õliseks, võta kausist 1/3 massist, vormi keraks ja vajuta õrnale käega lapikuks ning keeruta seesamiseemnetes, kuni ämbliku pea on seemnetega ühtlaselt kaetud. Tee sama suurema keraga ja säti need üksteise kõrvale vaagnale. Torka sisse 8 oksa jalgadeks, kaunista väikeste paprikatükkidega, aseta kõrvale küpsiseid, soolapulki, röstitud leiba ja asu nautima.