Kiudainerikkad toidud

Paprika-tomatipüreesupp kuskussiga 

Angeelika Kang, 28. oktoober 2013 01:58
Paprika-tomatipüreesupp kuskussigaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja mõnusalt vürtsine püreesupp külmaks ajaks. Supi muudab toekamaks kuskuss, mille võid asendada ka keedetud odrakruupide või speltatanguga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane sibul
1 küüs Küüslauk
1 sale kaun Tšilli
1 tk Paprika
1 tk Porgand
1 sl Õli
400 g Purustatud tomatid
2 dl Kanapuljong
1 sl Maitsestamata toorjuust
1 tl Suhkur
KUSKUSS
1 dl Kuskuss
1.5 dl Kanapuljong
1 sl Õli või või
1 sl Sidrunimahl

Valmistamine
1. Kuumuta õlis hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Lisa tükeldatud paprika ja porgand ning kuumuta paar minutit.
2. Lisa purustatud tomatid, tuline puljong ja suhkur ning keeda tasasel tulel veerand tundi. Sega hulka toorjuust ja püreesta supp saumikseriga ühtlaseks.
3. Sega kuskuss kuuma puljongiga, lisa õli ja sidrunimahl. Vala puljong kuskussile, sega läbi ja lase teradel 5 minutit paisuda. Sega kahvliga kõik läbi ja sereeri koos supiga.