Õuna-porgandikookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. oktoober 2013, 01:46

Õuna-porgandikook

Kaneeli ja ingveriga maitsestatud õuna-porganditäidis annab koogile meeldivalt vürtsika maitse. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
TAINAS
200 g Või
3 dl Suhkur
6 dl Nisujahu
0.5 dl Vesi (külm)
TÄIDIS
3 tk Õun
2 tk Porgand
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
3 sl Kartulijahu
2 dl Suhkur
1 tl Kaneel
2 tl Ingver (riivitud)
1.5 tl Vanillsuhkur
MÄÄRIMISEKS

Valmistamine
1. Vahusta või suhkruga. Lisa jahu ja külm vesi, sega ühtlaseks tainaks. Pane see täidise valmistamise ajaks külmkappi.
2. Koori ja riivi õunad ning porgandid. Lisa riivitud massile sidrunimahl ja kartulijahu. Sega omaette kausis suhkur, kaneel, ingver ja vanillsuhkur.
3. Jaga tainas pooleks ning rulli ühest osast koogi põhi ja teisest kate. Pane põhi 26 cm läbimõõduga pirukavormi ja tõsta riivitud segu peale. Riputa täidisele suhkru-maitseainesegu. Tõsta peale kate ja suru ääred korralikult kinni. Määri munaga ning küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit.