Sitsiilia kanapadaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
21. oktoober 2013, 00:58

Sitsiilia kanapada

Maitsekat Itaalia-hõngulist tomatikastmes kanahautist on uhke pakkuda ka külalistele.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 sl Oliiviõli
4 tk Kanafilee või kintsuliha
1 tk Sibul
1 tk Tšilli
3 küünt Küüslauk
6 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis
250 g Šampinjon (või muu värske seen)
3 dl Tomatipüree
2.5 dl Kuiv valge vein või puljong
1 tl Kuivatatud ürdid või Provence´i segu
1 tl Kuivatatud pune või basiilik
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta tükeldatud kana pannil õlis, pruunista ja jäta ootele.
2. Kuumuta hakitud sibul, tšilli ja purustatud küüslauk kastruli põhjas õlis. Kuumuta segades 3–4 minutit, lisa jämedalt tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja seened. Kuumuta veel mõned minutid, lisa ka tomatipüree ja vein. Maitsesta ürtide, soola ja pipraga.
3. Kuumuta keemiseni, tõsta potti ka kanatükid. Kata kaanega ja hauta 20–30 minutit, kuni kana on pehme. Serveeri kuumalt koos keedetud riisi või pastaga, mis on segatud oliiviõli ja hakitud basiilikuga.