Kana-pastasalat Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. oktoober 2013, 00:25

Kana-pastasalat Roquefort'i kastmes

Maitsekas sinihallitusjuust Roquefort lisab kanasalatile mõnusat mekki, selle asemel võid kasutada ka Gorgonzola või Dolcelatte juustu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 sl Oliiviõli
250 g Pasta (spiraalid, lipsud jne)
250 g Kanaliha (keedetud, ahjust või grillilt, nahata)
3 tk Paprika (eri värvi)
KASTE
50 g Sinihallitusjuust (Roquefort või muu intensiivne juust)
2 sl Oliiviõli
2 sl Majonees
2 tl Valge veini äädikas
KAUNISTUSEKS
2 sl Värsked ürdid (murulauk, petersell)
Mustad oliivid

Valmistamine
1. Keeda pasta peaaegu pehmeks ehk al dente.
2. Samal ajal valmista kaste. Purusta sinihallitusjuust kahvliga suures kausis, lisa ülejäänud kastmeained ja sega ühtlaseks paksuks kastmeks.
3. Nõruta pasta ja sega kausis kuumalt kastmega.
4. Lisa ka kanatükid, maitsesta ja sega hästi läbi. Lase jahtuda. Lisa seejärel ribadeks lõigatud paprikad ja sega. Tõsta serveerimiskaussi ja kaunista ürtide-oliividega. Serveeri toatemperatuuril.