SiidrikanaFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse köök
21. oktoober 2013, 00:59

Kana siidrikastmes

Kuiva siidriga saad kanale maitsva ja aroomika kastme. Kui ei soovi alkoholi kasutada, valmista kaste õunamahlaga. Lõika porgand imeõhukeseks, et see küpsedes liiga krõmpsuks ei jääks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 sl Õli
4 tk Kanafilee või kanakoib (nahata)
2 sl Või
2 vart Seller
1 tk Sibul (suur)
2 sl Nisujahu
1 tl Sinep
4.5 dl Kanapuljong (kuum)
4.5 dl Õunasiider (kuiv ) või õunamahl
500 g Porgand
Majoraan
Tüümian
Petersell
Sool
Must pipar
3 lehte Loorber

Valmistamine
1. Kuumuta õli kastrulis, mille saaksid pärast ka ahju panna. Pruunista kanatükke igalt poolt, kuni need on kaunilt pruunid. Tõsta taldrikule ootele.
2. Sulata või kastrulis, kuumuta selles viiludeks lõigatud sellerit ja hakitud sibulat, kuni need on pehmed, aga mitte pruunid. Puista peale jahu, majoraan ja tüümian, lisa sinep. Sega läbi, kuumuta veel 1–2 minutit pidevalt segades. Kalla juurde puljong ja siider, kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa õhukesteks viiludeks lõigatud porgandid, maitsesta soola ja pipraga.
3. Tõsta kastrulisse ka kana koos taldrikule kogunenud vedelikuga. Kuumuta veel kord kõik koos keemiseni ja pane ahju 180 kraadi juurde järelküpsema – 30 minutiks või nii kauaks, kuni kana on läbiküpsenud. Jälgi, et kana oleks küpsemise ajal vedelikuga kaetud. Puista üle värske hakitud peterselliga. Serveeri keedetud kartulite või kartulipudru ja roheliste köögiviljadega (nt brokoli).