Kiievi kotlettFoto: Mari-Liis Ilover
Vene köök
21. oktoober 2013, 00:42

Kiievi kotlet

Olgu meenutuseks üle korratud: tegu on kanafileega, mis täidetud ürdivõiga, seejärel paneeritud ja küpsetatud. Kiievi kotlet oli Nõukogude ajal peen restoraniroog, mida ei olnudki kodus võimalik valmistada. Miks? Sest poodides ei müüdud kanafileed! Meil sellist muret enam pole, nii et käärigem käised üles ja
nostalgitsegem veidike.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Või
2 sl Hakitud aedtill
4 tk Kanafilee
Sool
Must pipar
1 dl Nisujahu
4 tk Muna
3 dl Riivsai
Rapsiõli

Valmistamine
1. Sega pehme või hakitud tilliga. Vormi võist piklik kang, pista külmikusse kõvenema.
2. Vasarda kanafileed toidukile vahel võimalikult õhukeseks ja laiaks.
NB! Hoidu liha rebestamast, muidu valgub täidis välja.
3. Maitsesta fileed soola ja pipraga. Tõsta igale fileele jupike külmast võikangist. Keera filee tihedalt rulli ja jäta mõneks tunniks külmikusse vormi hoidma. Siis veereta iga kotletti kõigepealt nisujahus, siis lahtiklopitud munas ja lõpuks riivsaias.
4. Korda paneeringut veel kord. Paneering peab olema tihe ja ühtlane. Lase kotlettidel 10–15 minutit seista, et paneering taheneks.
5. Prae kotlette pannil kuumas õlis, nii et kõik küljed pruunistuvad. Tõsta 180kraadisesse ahju 15–20 minutiks
järelküpsema. Serveeri näiteks kartulipudru ja keedetud roheliste hernestega.