MaisitibudFoto: Mari-Liis Ilover
Gluteenivabad retseptid
21. oktoober 2013, 00:34

Ahjus küpsetatud maisikanakesed lillkapsa ja tomatiga

Nimele vastavalt toidetakse maisikanu maisiga. See teeb linnuliha mahedamaitseliseks ning nahk küpseb isuäratavalt kollaseks. Eriti õrn ja maitsev on hästivarustatud poodides müügil olev maisitibu. Kindlasti ära
unusta salveid, see moodustab kanaga vastupandamatu koosluse.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Lillkapsas
3 tk Maisitibu
1 korralik punt Salvei
2 sl Oliiviõli
50 g Või
1 tk Tomat (suur)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika lillkapsas tükkideks. Õisikuid pole tarvis ideaalselt eraldada, võid lõikuda üsna robustselt. Haki osa salveist, nii et saad umbes 2 sl hakitud ürti. Tõsta lillkapsas vormi, sega 2 sl oliiviõli, hakitud salvei ning vähese soola ja pipraga.
2. Maitsesta maisitibud igast küljest soola ja pipraga. Tõsta lillkapsapadjale, kõhud ülalpool. Tükelda või, jaota võitükikesed kanakestele. Puista peale salveilehti. Pritsi peale oliiviõli nii, et salveilehed oleksid õlised. Küpseta rooga 200 kraadi juures pool tundi.
3. Lõika tomat sektoriteks. Tõsta vorm korraks ahjust välja, lisa tomatid. Küpseta veel 30–40 minutit.
4. Serveeri roa kõrvale keedetud maisitõlvikuid või võis läbikuumutatud nõrutatud konservmaisi.