PudelikanaFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
21. oktoober 2013, 00:19

Pudelikana ja täidetud paprikad

Klaaspudeli otsa istutatud ahjukana põhjustab alati elevust. Meie oleme niimoodi küpsetatud kana ristinud “Proua kanaks”. Püstiasendis küpsetatult muutub kana pealt mõnusalt krõbedaks, samas ei lase pudelist aurav vesi lihal seest kuivaks muutuda. Täidetud paprikad on tore lisand. Kes soovib, võib aga lihtsalt täidiseretsepti järgi riisi valmistada ja serveerida selle niisama kana kõrvale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KANA
1.5 kg Broiler
1 sl lehti Tüümian
1 sl Sool
Must pipar
TÄIDETUD PAPRIKAD
4 tk Paprika (eri värvi)
1 dl Riis
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
1 tk Porgand
1 sl Tomatipasta
2 sl Riivsai
Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Hõõru kana seest ja väljast soola-pipraga. Patsuta peale tüümianilehekesi. Täida sobiva suurusega klaaspudel poolenisti veega ja istuta kana pudeli otsa. Tõsta ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures 1,5 tundi.
2. Paprikate täidiseks keeda esmalt riis kergelt soolases vees al dente. Haki sibul, küüslauk ja porgand. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae köögivilju, kuni need on peaaegu küpsed, umbes 10 minutit. Lisa keedetud ja nõrutatud riis ja tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Lõika paprikatelt “kaas”, kraabi välja seemnekojad ja seemned. Tõsta täidis paprikatesse. Puista peale riivsaia ning nirista või pritsi pritspudelist üle vähekese oliiviõliga. Tõsta paprikad püstiasendis kana seltsi pool tundi enne roa valmimist.