Gluteenivabad retseptid

Mungoasupp 

Angelica Udeküll, 21. oktoober 2013, 00:30
MungoasuppFoto: Daisy Lappard
Mungubade leotamiseks pead arvestama vähemalt viis tundi, aga alati tasub pakendilt konkreetne juhtnöör läbi lugeda. KUi oad leotatud, läheb supi keetmine kärmelt.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Mungoad (kuivatatud)
1 l Vesi
1 leht Loorber
3 tera Nelk
1 tl Ingver (hakitud)
0.5 tl Tšilli (hakitud)
1 tk Sibul (väike)
2 küünt Küüslauk
2 sl Oliiviõli
2 tl Garam masala maitsesegu
1 tk Porgand
0.5 tk Paprika
0.5 tk Suvikõrvits (väike)
2 sl Pruun riis
Koriander (värske, hakitud)

Valmistamine
1. Pese oad ja leota külmas vees pehmeks.
2. Pane suuremasse potti vesi, leotatud mungoad, nelgiterad ja loorber. Lase vedelikul keema tõusta ja keeda 15 minutit.
3. Haki ingver, küüslauk, tšilli ja sibul ning prae pannil õlis madalal kuumusel umbes viis minutit, kuni sibul on klaasjas.
4. Lisa pannile maitseainesegu ja kuumuta 1–2 minutit.
5. Vala pannil kuumutatud segu potti.
6. Haki köögiviljad ja lisa potti. Keeda mõõdukal kuumusel, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.
7. Lisa riis ja keeda veel 10–15 minutit, kuni kõik komponendid on pehmed.
8. Serveerimisel lisa värsket koriandrit.
HEA TEADA!
* Vee võid asendada ka köögiviljapuljongiga.
* Soola asemel maitsesta suppi sojakastmega, kui üldse.