Tomati-fenkolisalat idanditegaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
21. oktoober 2013, 00:21

Tomati-fenkolisalat mungoaidanditega

Samade komponentidega salatit võid ka soojana serveerida. Selleks kuumuta pannil kõik komponendid kergelt läbi, maitseks sobib lisada ka küüslauku ja sibulat ning soovi korral kana. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Fenkol ehk apteegitill
200 g Kirsstomat
1 peotäis Mungoaidandid
1 peotäis Lehtpetersell
1 tl Mesi
1 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
0.5 tl Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika fenkol ribadeks ja kirsstomatid veerandikeks.
2. Haki lehtpetersell.
3. Lahusta mesi laimimahlas ja maitsesta soola ning pipraga.
4. Sega kaste värskete komponentide hulka ja viimasena puista salatisse idandid.

HEA TEADA!
* Meekastme võid tomatite, fenkoli ja peterselliga ka varem läbi segada ja lasta salatil mõnda aega maitsestuda. Idandid lisa vahetult enne serveerimist, et need mõnusalt krõmpsud jääksid.
* Salatikastme hulka võid lisada ka õli.