Vene köök

Lihaseljanka 

Lia Virkus, 20. oktoober 2013, 22:43
Lihaseljanka Jaan Heinmaa
Seljankas peab olema vähemalt kolme sorti liha, kappareid ja oliive, siis saab see õige meki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Sibul
2 sl Või
2 sl Tomatipüree
2 tk Hapukurk
2 lehte Loorber
2 sl Oliivid
2 sl Kapparid
1.5 l Puljong
200 g Veiseliha või sealiha (keedetud)
100 g Viiner või sardell
100 g Keedusink
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
4 sl Hapukoor
Maitseroheline (hakitud)
Sidruniviilud

Valmistamine
1. Kuumuta hakitud sibul(ad) poti põhjas rasvaines. Lisa tomatipüree, tükeldatud hapukurgid, loorber, poolitatud oliivid ja kapparid, hauta koos 5–10 minutit.
2. Vala juurde tuline puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud liha, vorst ja sink ning kuumuta veel kord keemiseni. Viimistle maitse soola-pipraga.
3. Serveeri hapukoore, maitserohelise ja soovi korral ka sidruniviiludega.
HEA TEADA!
Kui hapukurgid on pisut ülekasvanud ja suured, siis koori need ning eemalda ka seemned. Tükelda supi jaoks ära vaid parim - viljaliha.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee