Eesti köök

Hakklihakaste 

Lia Virkus, 20. oktoober 2013, 22:06
HakklihakasteFoto: Jaan Heinmaa
Hakklihakaste satub lastega peres ikka aeg-ajalt lauale. Seda saab varieerida, lisades kord hakklihamaitseainet, kord tomatipastat. Järgnevalt aga klassikaline valge hakklihakaste, mis maitseb hästi nii
kartulite kui ka makaronidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Kodune hakkliha või veisehakkliha
1 tk Sibul
2 sl Õli
2 sl Nisujahu
4 dl Vesi
3 sl Hapukoor
Roheline sibul või murulauk
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori-haki sibul ja prae pannil õlis segades paar minutit. Lisa hakkliha, pruunista ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale jahu ja sega kiirelt läbi. Vala vähehaaval juurde vesi ning kuumuta segades, kuni kaste
pakseneb.
2. Seejärel lisa hapukoor ja maitsesta vajadusel veel soolaga. Puista üle hakitud rohelise sibula või murulauguga.

HEA TEADA!
Vee ja hapukoore asemel võid kasutada ka piima. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee