Vürtsikas ahjuvorm pasta ja ubadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. oktoober 2013, 04:49

Vürtsikas ahjuvorm pasta ja ubadega

Võimalusel kasuta selle vormi valmistamisel lõbusaid rattakujulisi pastarõngaid rotelle’sid, siis on ka lapsed tänulikud sööjad. Kui roog tundub liiga vürtsikas, tõsta igale portsule hapukoort rohkem kui üks lusikatäis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g Pasta
2 sl Oliiviõli
1 tk Tšilli (punane)
2 tk Sibul
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.5 tl Sool
3 küünt Küüslauk
400 g Purustatud tomat (konservist)
240 g Mehhiko kaste (Salvest)
240 g Aeduba vees (valged või punased)
100 g Riivjuust
1 tl Koriander (kuivatatud)
6 sl Hapukoor (serveerimiseks)

Valmistamine
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil antud juhistele ja nõruta.
2. Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibulad ja tšillikaun ning kuumuta segu 5 minutit. Siis lisa Cayenne’i pipar, sool ja purustatud küüslauk ning hauta veel 2 minutit. Nüüd lisa purustatud tomatid ja Mehhiko kaste ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel ja segades 5 minutit. Lisa loputatud konservoad, sega ja tõsta pott
pliidilt.
3. Sega tomatikaste ja pasta, kalla rasvainega määritud ahjuvormi ning raputa üle riivitud juustu ja soovi korral ka koriandriga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud ja omandanud kuldse tooni.
4. Serveerimisel tõsta igale portsjonile peale hapukoort.