Vürtsikas ahjuvorm pasta ja ubadega
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
250 g Pasta
2 sl Oliiviõli
1 tk Tšilli (punane)
2 tk Sibul
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.5 tl Sool
3 küünt Küüslauk
400 g Purustatud tomat (konservist)
240 g Mehhiko kaste (Salvest)
240 g Aeduba vees (valged või punased)
100 g Riivjuust
1 tl Koriander (kuivatatud)
6 sl Hapukoor (serveerimiseks)
Valmistamine
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendil antud juhistele ja nõruta.
2. Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibulad ja tšillikaun ning kuumuta segu 5 minutit. Siis lisa Cayenne’i pipar, sool ja purustatud küüslauk ning hauta veel 2 minutit. Nüüd lisa purustatud tomatid ja Mehhiko kaste ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel ja segades 5 minutit. Lisa loputatud konservoad, sega ja tõsta pott
pliidilt.
3. Sega tomatikaste ja pasta, kalla rasvainega määritud ahjuvormi ning raputa üle riivitud juustu ja soovi korral ka koriandriga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud ja omandanud kuldse tooni.
4. Serveerimisel tõsta igale portsjonile peale hapukoort.
Kommentaarid (0)