Ahjuköögiviljad palsamiäädikakreemi ja fetajuustuga
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
300 g Varsseller
1 mugul Apteegitill
3 tk Pastinaak
4 tk Porgand
500 g Kartul (koorega, värsked)
250 g Kobartomat
2 pead Küüslauk
1 tk Sidrun
5 sl Oliiviõli
200 g Feta
Sool
Must pipar
Palsamiäädikakreem
Lehtpetersell
Aedtill
Valmistamine
1. Pese juurikad ja koori need, mida on vaja koorida. Lõika kõik suuremateks tükkideks, ka sidrunid. Poolita küüslaugupead. Pane kõik köögiviljad õliga määritud ahjupannile või -vormi, tomatid tõsta sinna kobaratena.
Maitsesta soola ja pipraga. Nirista peale oliiviõli ja mett.
2. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed.
3. Pärast pooletunnist küpsemist pudista peale fetajuust ja küpseta veel 10‒15 minutit. Nirista peale palsamiäädikakreemi, puista üle hakitud maitserohelisega ja söö kohe.
Kommentaarid (0)