Ahjuköögiviljad palsamiäädikakreemi ja fetajuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
28. oktoober 2013, 04:43

Ahjuköögiviljad palsamiäädikakreemi ja fetajuustuga

Vormitäis sidruni, mee ja oliiviõliga küpsetatud ahjuköögivilju sobib iga liha- ja kalaroa kõrvale ning nii on neid ka lihtne valmistada. Pärast ahjus küpsemist nirista köögiviljad üle palsamiäädikakreemiga ning puista peale hakitud värskeid ürte ja fetajuustu – need annavad head maitset veelgi juurde.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g Varsseller
1 mugul Apteegitill
3 tk Pastinaak
4 tk Porgand
500 g Kartul (koorega, värsked)
250 g Kobartomat
2 pead Küüslauk
1 tk Sidrun
5 sl Oliiviõli
200 g Feta
Sool
Must pipar
Palsamiäädikakreem
Lehtpetersell
Aedtill

Valmistamine
1. Pese juurikad ja koori need, mida on vaja koorida. Lõika kõik suuremateks tükkideks, ka sidrunid. Poolita küüslaugupead. Pane kõik köögiviljad õliga määritud ahjupannile või -vormi, tomatid tõsta sinna kobaratena.
Maitsesta soola ja pipraga. Nirista peale oliiviõli ja mett.
2. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed.
3. Pärast pooletunnist küpsemist pudista peale fetajuust ja küpseta veel 10‒15 minutit. Nirista peale palsamiäädikakreemi, puista üle hakitud maitserohelisega ja söö kohe.