Paulig Papua New Guinea päritolumaakohvFoto: Paulig
Toiduuudised
22. veebruar 2019, 15:35

Kodukohaga kohvid

Eestlased pole mingi kehv kohvijooja rahvas. Ümar ja õrn 'Arabica' ning intensiivne 'Robusta' on mõlemad hästi teada ning kohvisegudes kasutatakse neid mõlemaid maitsete tasakaalustamiseks sageli koos. Või siis üht neist, aga erinevatest piirkondadest.

Ühe piirkonna kohvide maitseerinevusi on seevastu hea tundma õppida päritolumaakohvidega tutvust tehes. Ühelt maalt pärit kohv eristub teisest nii maitse kui aroomi poolest, mida mõjutavad kasvukoha pinnas, kliima ja kasvutingimused, saagi koristamine, eeltöötlemine ning hoiustamine. Päritolumaakohv sarnaneb veidi veiniga – joogi maitsele avaldab mõju kohvisaagi eripära ning selle kirjeldamisel saab kasutada sõnu nagu „vürtsine“, „kuiv“, „happeline“, „tummine“ jne. Pauligi päritolumaakohvide valikus on Papua New Guinea, orgaaniline Colombia ja orgaaniline Mexico.  
Orgaaniline Colombia on valmistatud käsitsi korjatud kohviubadest. Kohv on maitselt pehme, õrnalt happeline ja pähklise maitse ning rikkaliku aroomiga keskmise röstimisastmega. Sobib hästi pähklit sisaldavate magusate küpsetistega.
Colombia kohvipuud kõrguvad mägisel alal kummi- ja banaanipuude kõrval, mis oma lopsakate lehtedega kaitsevad kohvimarju liigse päikese eest.
Mexico on valmistatud orgaaniliselt kasvatatud kohviubadest, mida on lastud kuivada päikese käes. Päevitamine on tunda ka kohvi magusamast maitsest. Mehhiko kohvipuud kasvavad vulkaanilisel pinnasel kõrgel merepinnast, kus troopiline niiske kliima tagab ubade parima küpsemise. Paulig Mexico on keskmise röstimisastme ja tasakaalustatud maitsega. Kohvi aroomis on õrnalt tunda magusust ja mandlit, seepärast sobib jook eriti hästi mandlit sisaldavate küpsetistega.
Papua New Guinea kohv on valmistatud Sigri kohviubadest, mis on kasvanud rammusal vulkaanilisel pinnal. Kohv on vürtsika ja magusa aroomi ning rikkaliku järelmaitsega, milles on tunda mango ja tumeda röstitud kakao hõngu. Keskmise röstimisastmega kohv sobib hästi õunakoogi, šokolaaditordi ja alkoholiga maitsestatud magustoitudega.
KUI OLED SUUR KOHVISÕBER, SIIS MÄNGI JA VÕIDA UHKE REIS!
Lisaks headele maitsekimpudele, on Pauligil veel üks tore uudis varuks. Eestlaste lemmik kohvibränd lennutab ühe kohvisõbra koos kaaslasega ümber kohvimaailma. Sügiskampaania peaauhinna võitjat ootab 18-päevane reis kahele eksootilistesse Kesk-Ameerika kohvimaadesse, kus kasvatatakse lõviosa kogu maailma kohvitoodangust.
REISILOOSIMISEL OSALEMISEKS LOE EDASI SIIT!