Haug metsaseentegaFoto: Katrin Press
Kalatoitude retseptid
13. oktoober 2013, 23:15

Haug metsaseentega

Kõhutäis, mis paneb haugi koju toonud kalamehe mõnust mõmisema.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Haug
300 g Puravikud või muud metsaseened
1 tk Sibul
2 dl Hapukoor
2 dl Valge kuiv vein
60 g Või
1 tl Nisujahu
Või (vormi määrimiseks)
Paprikapulber
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Puhasta kala, eemalda luud ja lõika viieks suureks või kümneks väiksemaks tükiks. Hõõru soolaga ning pane koos pea ja selgrooga keedunõusse. Vala juurde vein ja hauta vaiksel tulel kaane all umbes 15 minutit.
2. Puhasta seened ja lõika õhukesteks viiludeks. Pruunista hakitud sibul kuumas võis, lisa seened ja kuumuta pidevalt segades läbi. Puista peale paprikapulbrit, võta tultl ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta nisujahu võis, vala peale kalaleem ja keeda läbi. Lisa seened ja pool hapukoorest ning keeda vaiksel tulel 10 minutit.
4. Määri hautamisnõu võiga. Vala põhjale veidi seenekastet, pane nõusse kalatükid ning vala peale ülejäänud kaste ja hapukoor. Pane 180-kraadisesse ahju 20-25 minutiks.
5. Naudi koos keedetud kartulitega.