ŠokolaadinööbidFoto: Eva Palu
Nädala kook
7. oktoober 2013, 04:30

Šokolaadinööbid

See retsept on muidugi häbematult lihtne. Ja väga lahe tegemine koos lastega.

Koostisosad
100 g Küpsetusšokolaad (soovitavalt Fazeri tume)
KAUNISTAMISEKS (OMAL VALIKUL)
Mandlilaastud
Sarapuupähkel
Kamajahu
Kookoshelbed
Besee
Piparmündisuhkur
Suhkrustatud ingver (hakitud)
Pistaatsiapähklid
Marjakrõpsud
Tšillipulber

Valmistamine
1. Tükelda šokolaad ja aseta kuumaveevanni kohale sulama.
2. Pane valmis küpsetuspaberi riba, mille peale šokolaadinööpe hakkad tegema (aseta alusele, millega on mugav külmkappi tõsta).
3. Pane valmis ained kaunistuseks.
4. Aseta šokolaad kondiitrikotti, lõika otsast tükike ja pigista valmis pandud küpsetuspaberile ümmargused nööbikesed.
5. Pudista valmis tehtud  nööbikestele erinevaid kaunistusi. Aseta külmkappi 20 minutiks tahenema.
NIPP:
* Šokolaadi võid sulatada ka nii, et sulged tükeldatud šokolaadi kilekoti sisse ja paned vette sulama, kuid sel juhul pead hoolikalt segama, et tükke ei jääks, mis hiljem augu ummistavad.
* Piparmündisuhkru saad nii, et uhmerdad mündilehed koos suhkruga peeneks.