Õhulised riisipannkoogid
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 dl Riisihelbed
0.5 l Vesi (keev)
3 tk Muna
4 sl Suhkur
1 tl Sool
0.5 dl Nisujahu või riisijahu
Õli (praadimiseks)
Valmistamine
1. Vala riisihelvestele peale keev vesi ja lase 10 minutit tõmmata.
2. Samal ajal eralda munakollased -valgetest. Vahusta valged poole koguse soolaga tugevaks vahuks.
3. Kurna riisihelbed, aga mitte väga kuivaks. Lisa munakollased, suhkur ja ülejäänud sool ning sega ühtlaseks. Seejärel sega hulka jahu ja viimasena lisa õrnalt segades munavalgevaht. Küpseta kohe väikesed pannkoogid.
4. Et tainas on õrn, siis esialgu tundub, et kooke on raske ümber pöörata. Selle vältimiseks kuumuta pann korralikult ja kasuta õhukest pannilabidat.
Kommentaarid (0)