Õhulised riisikoogidFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
7. oktoober 2013, 00:45

Õhulised riisipannkoogid

Riisihelbed, millest tavaliselt putru keedetakse, sobivad imehästi ka pannkookide valmistamiseks. Tulemuseks on õhulised ja õrnad pannkoogid, mida võid serveerida näiteks jäätise, hapuka moosi ja sulatatud valge šokolaadiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Riisihelbed
0.5 l Vesi (keev)
3 tk Muna
4 sl Suhkur
1 tl Sool
0.5 dl Nisujahu või riisijahu
Õli (praadimiseks)

Valmistamine
1. Vala riisihelvestele peale keev vesi ja lase 10 minutit tõmmata.
2. Samal ajal eralda munakollased -valgetest. Vahusta valged poole koguse soolaga tugevaks vahuks.
3. Kurna riisihelbed, aga mitte väga kuivaks. Lisa munakollased, suhkur ja ülejäänud sool ning sega ühtlaseks. Seejärel sega hulka jahu ja viimasena lisa õrnalt segades munavalgevaht. Küpseta kohe väikesed pannkoogid.
4. Et tainas on õrn, siis esialgu tundub, et kooke on raske ümber pöörata. Selle vältimiseks kuumuta pann korralikult ja kasuta õhukest pannilabidat.