TäisterapliinidFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
7. oktoober 2013, 00:14

Täisterapliinid

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 1 tund taina kääritamiseks

Koostisosad
EELTAINAS
2 dl Täisterajahu
2 dl Piim
5 dl Tume õlu
11 g Kuivpärm
TAINAS
3 tk Muna
2 sl Hapukoor
Sool
2 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
2 dl Täisterajahu
Õli ja või (praadimiseks)
SERVEERIMISEKS
SERVEERIMISEKS
Soolaseened
Hapukoor
Roheline sibul

Valmistamine
1. Sega pärm käesooja piimaga, lisa õlu ja jahu. Lase käärida tunnike või kauem, kuidas parasjagu aega on.
2. Löö munakollased valgetest lahku. Kollased sega kääritatud taina hulka. Lisa sinna ka sool, suhkur, hapukoor ja jahu.
3. Nüüd vahusta munavalged eraldi kõvaks vahuks ning sega lõpuks ettevaatlikult tainasse. Prae pisikesed pliinikesed. Hoia söömiseni soojas. Ning kõrvale sobivad hästi soolaseened hapukooretörtsu ja rohelise sibulaga.