TatrapliinidFoto: Hele-Mai Alamaa
Hommikusöögi retseptid
7. oktoober 2013, 00:08

Tatrapliinid

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
+ 4 tundi taina käärimiseks

Koostisosad
EELTAINAS
5 dl Piim (käesoe)
2 dl Keefir, hapupiim või pett
3 dl Tatrajahu
11 g Kuivpärm
TAINAS
3 dl Täisteranisujahu
Sool
4 tk Muna
4 sl Sulavõi
SERVEERIMISEKS
Hapukoor 30%
Seened
Kala
Sibul
Kalamari

Valmistamine
1. Eeltaina jaoks lahusta pärm toasoojas piimas. Lisa hapupiim ja jahu. Hoia kinnikaetult toatemperatuuril vähemalt neli tundi või parem, kui isegi järgmise päevani.
2. Eralda munakollased valgetest. Klopi käärinud taina hulka jahu, sool, munakollased ja sulavõi. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa viimasena ettevaatlikult tainale.
3. Küpseta nõrgal kuumusel paksud koogid, millele tatrajahu ja kääritamine annavad mõnusa pikantse maitse. Kui sul juhtub olema pliinipann, kasuta seda. Kui mitte, pole hullu, täiesti vabalt kõlbab ka iga tavaline pann. Tõsta tainas lusikaga pannile kuuma või ja õli segusse. Küpseta nii kaua, kuni koogi pinnale ilmuvad mullid, siis on aeg ümber keerata.
4. Juurde paku kindlasti külma ja korralikku hapukoort, isegi 30%list soovitan. Pluss peeneks hakitud seeni,
kala, sibulat ja kalamarja. Mina segasin hakitud soolalõhe õli, sidrunimahla ja terakese kange sinepiga. Sai väga maitsev!