Veise-carpaccioFoto: Daisy Lappard
Veiseliha retseptid
6. oktoober 2013, 23:01

Veise-carpaccio

Vägevad maitsed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Veise sisefilee
1 tl Tüümian (hakitud)
0.5 tl Rosmariin (hakitud lehed)
2 küünt Küüslauk
1 tl Must pipar
2 tl Meresool
2 sl Valge viin
1 sl Õli
VAARIKAMAJONEES
2 sl Vaarikapüree
1 tl Mesi
0.25 tl Meresool
Must pipar
4 sl Rapsiõli

Valmistamine
1. Puhasta veise sisefilee kelmetest.
2. Haki küüslauk ja ürdid peeneks.
3. Hõõru veiseliha maitseainete, ürtide ja viinaga kokku.
4. Keera filee toidukilesse ja tõsta paariks tunniks külmikusse maitsestuma.
5. Aseta filee seejärel vähemalt viieks tunniks sügavkülma.
6. Tõsta filee umbes 15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile ja lõika fileest paberõhukesed viilud ning laota taldrikule.
7. Vaarikamajoneesi valmistamiseks sega vaarikapüree hulka mesi, sool ja pipar. Saumikseriga segades lisa peene joana õli.
HEA TEADA!
* Serveeri õhukesi veiseviilusid vaarikamajoneesiga ja lisa taldrikule ka näiteks õhukesi lambajuustu viilusid,
rukolalehti ja õhukesi röstitud saiaviile.
* Külmast lihast on mugav terava noaga õhukesi viile lõigata, kuid seejärel peaks neil kindlasti laskma 10–15 minutit n-ö üles sulada.