Kodune hakkšnitselFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
6. oktoober 2013, 22:04

Kodune hakkšnitsel

Mahlane ja maitsev hakkšnitsel pakub kotlettidele vaheldust. Kõrvale sobivad hästi keedetud-küpsetatud kartulid ja hapukooresalat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Sehakkliha või kodune hakkliha
1 tk Muna
2 sl Vesi
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
25 g Või (serveerimiseks)
PANEERIMINE
5 sl Riivsai
1 tk Muna
SALAT
1 peotäis Lehtsalat
3 sl Hapukoor
Aedtill
Suhkur
Sool
1 törts Äädikas

Valmistamine
1. Valmista kõigepealt salat: rebi lehtsalat tükkideks ning sega koorest, tillist, äädikast, suhkrust ja soolast tehtud kastmega.
2. Valmista hakklihast, munast ja veest tainas, klopi see ühtlaseks massiks. Maitsesta soolapipraga. Vormi segust ovaalsed šnitslid, kasta need lahtiklopitud munasse, paneeri riivsaias ja prae õlis küpseks.
3. Serveeri sulavõiga ülevalatult koos kartuli ja salatiga.