Mandline pohlakookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
29. september 2013, 22:09

Mandline pohlakook

Hapud pohlad magusal martsipanitainal täiendavad üksteist. Kook maitseb neilegi, kes väga magusat ei armasta.

Koostisosad
PÕHI
150 g Martsipan
0.25 tl Sool
100 g Või
1 tk Muna
3.5 dl Nisujahu
TÄIDIS
3 tk Muna
3 dl Suhkur
250 g Kohupiim
1 dl Mandlid (jahvatatud)
0.75 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
3 dl Pohlad
PEALE
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Riivi või haki martsipanimass ja sega teiste põhjaainetega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 24 cm suuruse läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külmkappi.
2. Küpseta 175-kraadises ahjus 15 minutit, kuni põhi on kuldpruun.
3. Täidise tegemiseks vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega hulka kohupiim, jahvatatud mandlid, nisujahu ja küpsetuspulber ning püreeritud pohlad.
4. Vala täidis põhjale ja küpseta veel 45–60 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut.