Õuna-pihlakamarmelaadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
29. september 2013, 23:37

Õuna-pihlakamarmelaad

Hapukas-mõrkjas marmelaad sobib saia peale ja magustoitudesse, aga ka kastmeks lamba- või ulukilihast roogade juurde. Kogus 1,5 liitrit.

Koostisosad
8 dl Pihlakad
8 dl Vesi
3 kg Õun
4 tera Nelk
1 koorejupp Kaneel
3 dl Moosisuhkur

Valmistamine
1. Mõõda pihlakad potti. Lisa vesi ja keeda nõrgal kuumusel 45 minutit.
2. Õunad koori, eemalda seemned ja lõika sektoriteks. Vala pihlakate juurde. Lisa nelk ja kaneelikoor. Keeda veel 15 minutit, kuni õunad on pehmed.
3. Võta nelk ja kaneelikoor välja. Püreeri saumikseri või kombainiga. Hõõru läbi sõela. Vala püree tagasi potti, lisa moosisuhkur ja keeda veel 10 minutit.
4. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja sule.