Mitme poti ratatouilleFoto: Eigo Alvik
Gluteenivabad retseptid
7. oktoober 2013, 00:06

Mitme poti ratatouille

Selles ratatouille' versioonis küpsevad kõik köögiviljad pehmeks eraldi nõudes. Nii säilitab iga köögivili täiusliku tekstuuri ja maitse. Süüa sobib seda head rooga külmalt bruschetta peal, pastasse segatuna, lihatoitu lisandina või hoopis lihtsalt - iseseisva toiduna. Kogustest saad kas kaks suurt pearooga või neljale inimesele lisandi. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
2 tk Suvikõrvits
4 tk Paprika (eri värvi)
800 g Tomat või purustatud tomatid konservina
2 tk Sibul
6 küünt Küüslauk
Maitseroheline (salvei, tüümian, rosmariin, loorber)
Suhkur
Sool
Must pipar
5 sl Oliiviõli

Valmistamine
1. Soojenda ahi 225c
2. Tee tomatitele ristlõiked, kalla üle kuuma veega, koori pealt nahad, eemalda seemned ja lõika väiksemateks tükkideks.
3. Koori ja tükelda sibul ja küüslauk.
4. Lõika baklažaan ja suvikõrvits ratasteks, puhasta paprika seemnetest.
5. Määri paprika oliiviõliga, küpseta plaadil eelsoojendatud ahjus, kuni nahk pealt pruunistub (võid vajadusel kasutada pöördõhrežiimi või tõsta temperatuuri). Võta paprika ahjust, kata fooliumiga, et nahad kergemini ära tuleks. Kui paprikad on veidike jahtunud, koori pealt nahk, lõika pikkupidi ribadeks ja tõsta kõrvale.
6. Kuumuta ühes potis 2 spl oliiviõli, prae sibul ja küüslauk klaasjaks, lisa kimbuks kokku seotud ürdid ja tomatid, keera tuli madalamaks ja lase kastmel podiseda, maitsesta soola, suhkru ja pipraga.
7. Kuumuta kahel eraldi pannil veel oliiviõli, lao ühele pannile baklažaan, teisele suvikõrvits, maitsesta soola-pipraga. Prae mõlemalt poolt pruunikaks (umbes 15 minutit) ja jätka kuumutamist, kuni kõik köögiviljad on parajalt pehmed.
8. Nüüd lisa paprika, suvikõrvits ja baklažaan tomatikastmele, sega õrnalt, eemalda ürdid ja asu nautima.

HEA TEADA!
Eelsita hautises noori ja pigem väikseid suvikõrvitsaid ning mitte ülekasvanud baklažaane.