Kiudainerikkad toidud

Hõrgutav õuna-kohupiimakook 

Pille Enden, 23. september 2013, 05:09
Hõrgutav õuna-kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Tõeliselt mahlane ja pehme kook on igati oma nime vääriline ja lausa sulab suus. Kogus 20 kuni 24 tükki.

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
2.5 dl Suhkur
2 tk Munakollane
7.5 dl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
3 tl Vanillsuhkur
0.5 dl Õunamahl
TÄIDIS
6 tk Õun (suur)
500 g Kohupiim
200 g Toorjuust
2 tk Muna
2 dl Suhkur
3 tl Õunamahl
3 sl Kartulijahu
3 tl Vanillsuhkur
2 tk Munavalge

Valmistamine
1. Vahusta või ja suhkur, lisa munakollased ja vahusta. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu. Sega tainasse õunamahl.
2. Hõõru kohupiim ja toorjuust pehmeks, klopi hulka munad ja suhkur. Lisa kartulijahu ja vanillsuhkur, sega hulka õunamahl.
3. Vahusta munavalged ja sega täidisesse.
4. Võta umbes neljandik põhjatainast purukatte jaoks.
5. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgemate äärtega ahjuplaadi (30 x 40 cm) põhja ja äärtele. Määri täidis põhjale.
6. Koori ja viiluta õunad ja laota täidisele, suru pisut sisse. Pudista kõrvaletõstetud tainas peale. Küpseta 180-kraadise ahju allosas 40–45 minutit.