Gluteenivabad retseptid

Feta-köögiviljakaste 

Pille Enden, 23. september 2013 02:47
Feta-köögiviljakasteFoto: Jaan Heinmaa
Kerge rohke köögiviljaga kaste sobib pasta, riisi või kuskussiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
3 vars Seller
400 g Suvikõrvits
3 sl Õli
400 g Purustatud tomatid
3 dl Köögiviljapuljong
2 sl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
Suhkur
100 g Fetajuuust
1 dl Basiilik

Valmistamine
1. Haki sibulad ja küüslauguküüned, viiluta seller ja suvikõrvits. Kuumuta küüslauku ja sibulat õlis 2–3 minutit, lisa ülejäänud köögiviljad ja hauta 3–4 minutit. Lisa tomatikonserv ja puljong ning maitsesta soola-pipra ja palsamiäädikaga.
2. Hauta kastet 10 minutit. Lisa murendatud feta ja hakitud basiilikulehed, kuumuta läbi.