Ungari köök

Guljašš lambalihast 

Pille Enden, 23. september 2013, 02:31
Guljašš lambalihastFoto: Jaan Heinmaa
Öö läbi marinaadis seisnud lambaliha tuleb pehme ja mahlane. Lisandiks sobivad kastme-versioonile guljaššist riis, pasta või kartulid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lambaliha
1 tk Sibul
75 g Suitsuliha
250 g Šampinjonid
0.5 dl Punane kuiv vein
1.5 dl Hapukoor
Sool
Must pipar
MARINAAD
1 dl Punane kuiv vein
1 sl Apelsinimahl
0.5 sl Sidrunimahl
1 tera Nelk
1 leht Loorber
3 tera Must pipar
4 sl Õli

Valmistamine
1. Sega 1 dl veini apelsini- ja sidrunimahlaga. Lisa nelk, loorberileht ja pipraterad. Pane liha 8 tunniks marinaadi.
2. Võta marinaadist, kuivata salvrätikuga ja kurna marinaad läbi sõela. Haki sibul, lõika suitsuliha väikesteks kuubikuteks. Puhasta ja poolita seened ja tükelda liha. Kuumuta suitsuliha pannil koos hakitud sibulaga läbi, lisa tükeldatud lambaliha ja pruunista ka see.
3. Lisa seened, marinaad ja ülejäänud vein ning hauta umbes 1 tund või kuni liha on pehme. Sega hulka hapukoor, maitsesta soola ja pipraga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee