Gluteenivabad retseptid

Strooganov sinihallitusjuustuga 

Pille Enden, 23. september 2013, 02:24
Strooganov sinihallitusjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Parim (ja kallim) on see valmistada veise sisefileest – valmib kiiresti. Muude tükkide puhul tuleks arvestada aga lihtsalt pikema haudumisajaga. Sinihallitusjuust annab mõnusa aimatava maitse, soovi korral võid seda rohkemgi lisada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Veise sisefilee
1 sl Oliiviõli
2 tk Punane sibul
6 küünt Küüslauk
3 dl Lihapuljong
2 sl Valge veini äädikas
4 dl Rõõsk koor 35%
100 g Sinihallitusjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika liha peenikesteks kangideks. Pruunista pannil õlis 2–3 minutit. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ja prae 2 kuni 3 minutit, kuni on pehmed.
2. Vala hulka kuum puljong, kuumuta keemiseni ja kaabi hoolega panni külge jäänud praejäägid. Lisa äädikas ja koor ja hauta pool tundi või kuni liha on pehme. Sega hulka murendatud hallitusjuust ja maitsesta soola-pipraga.