Kana vürtsikas kookosekastmesFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
23. september 2013, 01:08

Kana vürtsikas kookosekastmes

Vürtsine roog, milles võid kasutada erinevaid kanalihatükke -  fileed, kintsuliha või muud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 cm jupp Ingver
3 küünt Küüslauk
1.5 sl Vesi
0.75 dl Vesi
1 sl Õli
2 lehte Loorber
1 jupp Kaneel
2 tera Nelk
0.5 tl Juustuköömned (jahvatatud)
1 tk Mugulsibul
4 tk Konservtomat
600 g Kanafilee või kintsuliha
0.25 tl Cayenne'i pipar
Sool
1 dl Kookoskoor

Valmistamine
1. Koori ja tükelda küüslauk ja ingver ning töötle saumikseriga või köögikombainis 1,5 sl veega ühtlaseks pastaks.
2. Kuumuta pannil õli. Lisa loorber, kaneelikoor, nelk, juustuköömned ja küüslaugu-ingveripasta ning sega läbi. Lisa hakitud sibul ja pruunista.
3. Lisa tükeldatud konservtomatid ja kuumuta veel minuti jagu.
4. Tükelda kanaliha parajateks tükkideks ja lisa pannile. Kui vaja, lisa juurde veidi vett (0,75 dl). Maitsesta Cayenne'i pipra ja soolaga. Kata pann kaanega ja hauta aeg-ajalt segades 15 minutit.
5. Lisa kookospiim, suurenda kuumust ja keeda 7 kuni 8 minutit, kuni kaste pakseneb. Serveeri koos keedetud või aurutatud riisiga.