Ahjuporgandid küüslaugukastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
16. september 2013, 00:31

Ahjuporgandid küüslaugukastmega

Maitsev porgandilisand valmib imelihtsalt ning sobib kala, looma- ja linnuliha kõrvale.

Koostisosad
1 kg Porgand
1 tl Meresool
1 sl Suhkur
3 sl Rapsiõli
1 sl Rosmariin (värske) või
1 tl Rosmariin (kuivatatud)
KÜÜSLAUGUKASTE
1 dl Hapukoor või maitsestamata jogurt
1 küüs Küüslauk
2 tilka Tabasco kaste
Sool

Valmistamine
1. Koori porgandid ja lõika väiksemateks tükkideks. Pane ahjuvormi ning sega kokku meresoola, suhkru, õli ja rosmariiniga. Küpseta ahjus 250° juures 40–50 minutit ehk kuni porgandid on pehmed (kuid veel veidi krõmpsud). Vahepeal sega mõned korrad.
2. Sega omavahel kastmeained (küüslauk purusta) ja serveeri kastet koos porganditega.