Raili kapsa-porgandi toorsalatFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
16. september 2013, 00:16

Raili kapsa-porgandi toorsalat

Toorsalat, mis sobib lisandiks igale roale. Küüslauk annab mõnusa maitsenüansi, kuid seda ei pea tingimata (nii palju) lisama. Kolmeliitrisest salatipurgist jätkub perele mitmeks päevaks. Väike pere võiks võtta pool kogustest.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 kg Värske kapsas
3 tk Porgand
1 terve mugul Küüslauk
MARINAAD
1 l Vesi
2 dl Õli
2 dl Suhkur
2 sl Sool
2 sl Äädikas 30%

Valmistamine
1. Riivi kapsas, porgand ja küüslauk, sega läbi ning pane kolmeliitrisse purki (või suuremasse kaanega kaussi). Mõõda marinaadiained kastrulisse, kuumuta keemiseni ja lase veidi jahtuda. Vala pooljahtunud marinaad riivitud köögiviljadele.
2. Lase enne serveerimist paar tundi kuni ööpäev külmas seista. Sega salatit aeg-ajalt või kata purk kaanega ja loksuta.