Gluteenivabad retseptid

Raili kapsa-porgandi toorsalat 

Lia Virkus, 16. september 2013, 00:16
Raili kapsa-porgandi toorsalat Jaan Heinmaa
Toorsalat, mis sobib lisandiks igale roale. Küüslauk annab mõnusa maitsenüansi, kuid seda ei pea tingimata (nii palju) lisama. Kolmeliitrisest salatipurgist jätkub perele mitmeks päevaks. Väike pere võiks võtta pool kogustest.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 kg Värske kapsas
3 tk Porgand
1 terve mugul Küüslauk
MARINAAD
1 l Vesi
2 dl Õli
2 dl Suhkur
2 sl Sool
2 sl Äädikas 30%

Valmistamine
1. Riivi kapsas, porgand ja küüslauk, sega läbi ning pane kolmeliitrisse purki (või suuremasse kaanega kaussi). Mõõda marinaadiained kastrulisse, kuumuta keemiseni ja lase veidi jahtuda. Vala pooljahtunud marinaad riivitud köögiviljadele.
2. Lase enne serveerimist paar tundi kuni ööpäev külmas seista. Sega salatit aeg-ajalt või kata purk kaanega ja loksuta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee