Porgandi-focacciaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. september 2013, 00:08

Porgandi-focaccia

Maitsev suur porgandisai, mida kaunistavad suvikõrvitsarattad koos salveilehtedega. Salvei asemel võid kasutada ka muid meelepäraseid ürte. Kogus 10 lõiku.

Koostisosad
TAINAS
25 g Pärm (toasoe)
2 dl Vesi (käesoe)
1.5 tl Sool
0.5 dl Õli
1 sl Hele suhkrusiirup
150 g Porgand (keedetud)
7 dl Nisujahu
PINNALE
2 tk Suvikõrvits (väike)
15 noort lehte Salvei
3 sl Parmesan (riivitud)
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
1. Murenda toasoe pärm ja hõõru soolaga vedelaks. Lisa käesoe vesi, õli, siirup, riivitud keedetud porgandid ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ning lase rätiku all pool tundi kerkida.
2. Sõtku tainast jahusel laual mõni minut ja vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lame päts. Määri õliga ning laota kaunilt peale suvikõrvitsaviilud ja salveilehed. Jahvata peale soola ja pipart, riivi Parmesani. Lase kerkida veel 10 minutit.
3. Küpseta 225kraadises ahjus 30–40 minutit (pöördõhurežiimil 20–30 minutit) või kuni sai on küps.