Kiudainerikkad toidud

Sealihahautis õuna ja ingveriga 

Harri Ilves, 15. september 2013 22:36
Sealihahautis õuna ja ingverigaFoto: Jaan Heinmaa
Hea hautise saad, kui asendad õunamahla apelsinimahlaga ega lisa siis enam ingverit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
800 g Sealiha (seapraad või abatükk)
200 g Sibul
200 g Kaalikas
100 g Seller
100 g Porgand
1 l Õunamahl
1 sl Grillmaitseaine
1 sl Mesi
Ingver (värskelt riivitud)

Valmistamine
1. Pruunista lihakuubikud pannil ja maitsesta grillmaitseainega. Hea oleks, kui maitsed saaksid paari tunni jooksul lihasse imenduda.
2. Pane liha malmpotti ning lisa kuubikuteks tükeldatud juurvili ja mesi. Kalla potti õunamahl, nii et potis olev kraam oleks kaetud. Küpseta 200-kraadises ahjus või hauta pliidil, kuni köögiviljad saavad pehmeks.
3. Lisa ingver ja maitsesta soolaga.