Kasutajate retseptid

Tiigrikook 

Toidutare, 10. september 2013 16:04
TiigrikookFoto: Marja Järvelin
Ammusest ajast tuntud lihtsalt valmistatav kook. Margariini sisaldus tundub ehk suur olevat, kuid kook tuleb väga maitseb ja õhuline! Kogus 18 kuni 20 lõiku.

Koostisosad
250 g Margariin
2 dl Suhkurt
3 Muna
3.50 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillisuhkurt
TRIIPUDEKS
3 spl Kakaopulber
1.50 dl Koort või piima

Valmistamine
1. Hõõru margariin ja suhkur vahuliseks. Lisa ükshaaval munad, tugevasti vahustades.
2. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga. Lisa see vahustatud munadele ja margariinile ning sega ühtlaseks.
3. Võta kolmandik tainast väiksemasse kaussi ning sega sinna kakaopulber ja koor.
4. Määri küpsetusvorm (struudlikujuline) margariiniga ja puista üle riivsaiaga. Pane vormi algul esimene pool valgest tainast ja silu tasaseks. Ilusa triibu saamiseks suru kahvliga taigna keskele vormikujuline süvend. Sinna säti kakaoga segatud tainas ja tõmba koogist ilusate triipude saamiseks korra ka kahvliga läbi. Kõige peale tõtsa teine pool valgest tainast.
5. Pane vorm 175 kraadisesse ahju ja küpseta umbes tund aega. Lase veidi jahtuda ja kummuta serveerimisvaagnale.