Küüslaugused krevetidFoto: Daisy Lappard
Aafrika köök
9. september 2013, 00:11

Küüslaugused krevetid

Vähe on neid, kellele see roog ei maitseks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 küünt Küüslauk
1 sl Ingver (riivitud)
1 tl Tšilli (hakitud)
2 sl Õli
1 sl Sojakaste
1 tl Laimimahl
0.5 kg Hiidkrevett
Õli (praadimiseks)
Koriander (värske)

Valmistamine
1. Haki küüslauk ja tšilli ning riivi ingver.
2. Sega kõik komponendid marinaadiks ja vala krevettidele. Lase paar tundi marineeruda.
3. Kuumuta pannil õli ja prae selles krevetid. Puista praadimisel ja ka serveerimisel krevettidele hakitud värsket koriandrit.
HEA TEADA!
* Krevetid peaksid maitsestuma vähemalt pool tundi, soovitatavalt aga kauem.
* Marinaadi segu võid kasutada ka praadimisel või maitsestada sellega näiteks makaroni- ja nuudliroogi.
* Kui kasutad külmutatud krevette, lase neil enne marinaadi asetamist aeglaselt sulada. Prae krevette vaid mõni minut, nii jäävad need mõnusalt mahlakad ega muutu kumjaks.