Marineeritud suvikõrvitsFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
8. september 2013, 23:59

Marineeritud suvikõrvits

On aastaid, mil suvikõrvitsa saak on kogukas. Kogus 1 kg.

Koostisosad
700 g Suvikõrvits
Tillioks
2 tl Sinepiseemned
1 tl Koriandriseemned
1 tl Tilliseemned
4 küünt Küüslauk
40 g Suhkur
2 dl Valge veini äädikas
4 dl Vesi
4 tl Meresool

Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsad kangideks ja tõsta jääkülma soolvette raskuse alla paariks tunniks seisma. Nõruta kangid veest.
2. Sega vesi, äädikas, sool ja suhkur ning lase keema.
3. Pane suvikõrvitsad kaheks minutiks marinaadi.
4. Tõsta tangide abil suvikõrvitsakangid marinaadist välja ja pane puhastesse kuumadesse purkidesse.
5. Lisa ülejäänud komponendid marinaadi hulka ja keeda paar minutit.
6. Vala marinaad suvikõrvitsatele, et purgid oleksid korralikult täidetud. Sule purgid.
Angelica nõuanne!
Pole hullu, kui sa ei leia kõiki maitseaineid. Kõige olulisemad on sinepi- ja tilliseemned. Tilliseemneid tasub just praegu aiamaalt tilliõisikuid korjates ka kuivatada. Need sobivad ka paljude teiste marinaadide hulka.

HEA TEADA!
*  Külm soolvesi (soovitatavalt suisa jääkuubikutega) maitsestab suvikõrvitsaid ja muudab need mõnusalt krõmpsuks.
* Võid purkidesse lisada ka värsketest tšillikaunadest lõigatud kettaid, mis muudavad suvikõrvitsad vürtsikamaks.
* Kiireks tarbimiseks ei ole vaja äädikat lisadagi. Piisab, kui hoiad suvikõrvitsat seemnetega täiendatud soolvees pool päeva, et need juba maitse omandaksid.