Kiudainerikkad toidud

Lindströmi kotletid 

Angeelika Kang, 8. september 2013, 22:41
Lindströmi kotletidFoto: Jaan Heinmaa
Rootslaste klassikaline hakkliharoog maitseb meilegi ja on heaks näiteks, kuidas sobitada hakkliha köögiviljaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Hakkliha
Sool
Must pipar
2 tk Kartul (keedetud ja püreeritud)
1 tk Muna
1 dl Vesi
1 dl Marineeritud peet (riivitud)
2 sl Sibul (hakitud)

Valmistamine
1. Maitsesta hakkliha soola ja pipraga. Sega hulka püreeritud kartulid ja lahtiklopitud muna. Vala tainasse vesi ning lisa peet ja sibul. Sega korralikult ühtlaseks ja klopi taianst hoolega, et vesi tainasse imenduks.
2. Vormi 8 suurt umbes 2 cm paksust kotletti. Prae pannil mõlemalt poolt 2–3 minutit ja küpseta üle 180 kraadi juures ahjus 5-10 minutit. Serveeri praetud muna, kartulite ja marineeritud kurgiga.
NIPP!
Marineeritud peedi asemel sobib hästi ka tavaline keedupeet.