Kiudainerikkad toidud

Kõrvitsašnitslid 

Pille Enden, 8. september 2013, 22:33
Kõrvitsašnitslid Jaan Heinmaa
Mõnusalt kerge eine, mida on hea argiõhtul ahju pista. Serveeri kõrvale värsket salatit ja kerge nälg on kustutatud. Mahedale kõrvitsale annab karust maitset rukkijahu, kuid selle asemel võid kasutada ka näiteks kamajahu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 kg Kõrvits
3 tk Muna
1.5 dl Rukkijahu
2 sl Petersell (hakitud lehed)
Sool
Must pipar
Õli

Valmistamine
1. Lõika kõrvits umbes poolesentimeetristeks viiludeks. Paneeri viile lahtiklopitud munas ja seejärel peterselliga segatud ning soola ja pipraga maitsestatud jahus.
2. Tõsta õliga määritud ahjuplaadile, pintselda pealt õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.

HEA TEADA!
Kõrvits ületab karotiinisisalduselt isegi porgandit - mida kollasem vili, seda rohkem on selles karotiini. Lisaks leidub kõrvitsas C- ja B- vitamiine, kaaliumit, kaltsiumit, magneesiumit, fosforit ja rauda. On tõhus seedeorganite töö ja ainevahetuse turgutaja ning põletikuvastase toimega. Unetuse puhul on hea juua kõrvitsamehu meega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee