Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
1 kg Kõrvits
3 tk Muna
1.5 dl Rukkijahu
2 sl Petersell (hakitud lehed)
Sool
Must pipar
Õli
Valmistamine
1. Lõika kõrvits umbes poolesentimeetristeks viiludeks. Paneeri viile lahtiklopitud munas ja seejärel peterselliga segatud ning soola ja pipraga maitsestatud jahus.
2. Tõsta õliga määritud ahjuplaadile, pintselda pealt õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit või kuni kõrvits on pehme.
HEA TEADA!
Kõrvits ületab karotiinisisalduselt isegi porgandit - mida kollasem vili, seda rohkem on selles karotiini. Lisaks leidub kõrvitsas C- ja B- vitamiine, kaaliumit, kaltsiumit, magneesiumit, fosforit ja rauda. On tõhus seedeorganite töö ja ainevahetuse turgutaja ning põletikuvastase toimega. Unetuse puhul on hea juua kõrvitsamehu meega.
Kommentaarid (0)