Kalatoitude retseptid

Marineeritud koha, haug või tursk 

Lia Virkus, 30. august 2013, 12:59
Marineeritud kohaFoto: Jaan Heinmaa
Kui tekib võimalus kalaturult või kalameestelt saada värsket kala, tasuks seda kindlasti rohkem võtta ja purki marineerida. Mõnel nädalavahetuse hommikul on siis imehea leivakõrvane kohe võtta. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
1 kg Kalafilee (koha, haug või tursk)
1 tk Muna (suur)
3 dl Nisujahu (paneerimiseks)
Sool
Must pipar
MARINAAD
1 l Vesi
1 tk Sibul (suur)
1 tk Porgand
2 sl Äädikas 30%
4 tera Must pipar
1 tk Loorberileht
2 tl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine
1. Tükelda kalafileed ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Klopi ühes supitaldrikus lahti muna ja teise pane jahu. Veereta kalatükke esmalt munas ja siis jahus ning prae pannil õlis küpseks.
3. Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Lõika sibul õhukesteks ratasteks. Pane porgandiviilud veega keema. Lisa sool, suhkur, pipraterad ja loorberileht ning keeda 3 minutit. Siis lisa sibularattad ja keeda veel paar minutit. Tõsta pliidilt ja sega hulka äädikas.
4. Lao kalad purki vaheldumisi marinaadis olevate sibula- ja porgandiratastega. Vala peale marinaad ja kaaneta. Lase jahtuda ja hoia söömiseni külmas.