Marineeritud koha, haug või tursk
Koostisosad
1 kg Kalafilee (koha, haug või tursk)
1 tk Muna (suur)
3 dl Nisujahu (paneerimiseks)
Sool
Must pipar
MARINAAD
1 l Vesi
1 tk Sibul (suur)
1 tk Porgand
2 sl Äädikas 30%
4 tera Must pipar
1 tk Loorberileht
2 tl Sool
1 tl Suhkur
Valmistamine
1. Tükelda kalafileed ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Klopi ühes supitaldrikus lahti muna ja teise pane jahu. Veereta kalatükke esmalt munas ja siis jahus ning prae pannil õlis küpseks.
3. Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Lõika sibul õhukesteks ratasteks. Pane porgandiviilud veega keema. Lisa sool, suhkur, pipraterad ja loorberileht ning keeda 3 minutit. Siis lisa sibularattad ja keeda veel paar minutit. Tõsta pliidilt ja sega hulka äädikas.
4. Lao kalad purki vaheldumisi marinaadis olevate sibula- ja porgandiratastega. Vala peale marinaad ja kaaneta. Lase jahtuda ja hoia söömiseni külmas.
Kommentaarid (0)