Ahjukala koore ja pirnigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
2. september 2013, 00:05

Ahjukala koore ja pirniga

Sinihallitusjuustu ja pirni kooslus annab punasele kalale huvitava, pisut pikantse meki. Sinihallitusjuust sulab koore sisse ja koos moodustub neist mõnus kaste. Paku riisi juurde ning maitsev kõhutäide ongi olemas!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Lõhefilee
100 g Sinihallitusjuust
2 tk Pirn
2 dl Rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
Või (ahjuvormi määrimiseks)

Valmistamine
1. Eemalda fileelt nahk ja lõika kala 2–3 cm küljepikkusega kuubikuteks. Koori pirnid ja lõika õhukesteks sektoriteks või viiludeks.
2. Aseta kalatükid võitatud ahjuvormi ning maitsesta soola- pipraga. Puista peale pirnitükid. Pudista sinihallitusjuust kaussi ja sega kohvikoorega. Vala segu kalale. Riputa üle vähese pipraga.
3. Küpseta 200kraadises ahjus umbes pool tundi.