Melissa ema ploomi-õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. august 2013, 04:07

Melissa ema ploomi-õunakook

Imehea mahlane ja hapukas kook, mis säilib maitsvana mitu päeva. Sobib hästi just sügisel, kui kodumaised annid on valmis. Kogus 12 lõiku.

Koostisosad
125 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 sl Rõõsk koor 35% või jogurt
2 tk Õun (hapu)
8 tk Ploom
0.5 dl Rosinad
0.5 dl Pähklid (purustatud)
Kaneel
Suhkur

Valmistamine
1. Vispelda sulatatud või ja suhkur kokku, lisa ükshaaval munad. Sega jahu koos küpsetuspulbriga muna-võisegusse. Seejärel lisa vahukoor. Koori õunad ja lõika tükkideks.
2. Puhasta ploomid kividest ja tükelda samuti. Sega tainasse ploomitükid, üks osa õunatükke, rosinad ja pähklipuru.
3. Pane tainas 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi. Lao peale ülejäänud õunatükid, mis on kergelt toiduõliga segatud. Soovi korral maitsesta kaneeli ja suhkruga.
4. Küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit.