Iirise ema kõrvitsasalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. august 2013, 01:28

Iirise ema kõrvitsasalat õunamahlaga

Selline salat, kuhu suhkrut ei käi, sai välja mõeldud ajal, mil suhkur oli väga kalliks läinud, aga kõrvitsad oli vaja salatiks teha. Lapsed söövad niisugust salatit meelsasti. Ka täiskasvanud võivad seda rahulikult vitsutada, sest liigseid kaloreid sealt ei saa.

Koostisosad
Kõrvits
Õunamahl (värskelt pressitud, magus)
Nelk
Kaneelikoor või
Ingverijuur

Valmistamine
1. Lõika sobiv kogus kõrvitsat tükkideks, pane roostevabasse või emailpotti. Kalla peale sügisõuntest pressitud mahl, nii et kõrvits on kaetud. Kui on veidi aega, võid lasta kõrvitsatükkidel pisut mahla sees seista.
2. Nüüd kuumuta salat keemiseni ja keeda enam-vähem pehmeks (ära ka üle keeda). Maitseks lisa nelki, kaneelikoort või ingverijuure tükikesi.
3. Kui soovid magusamat salatit, võid keemise algul ka suhkrut lisada, aga see pole vajalik, kui mahl on magus. Pane salat puhastesse kuumutatud purkidesse ja kaaneta.