Lisette ema porgandisalat apelsinigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
27. august 2013, 01:10

Lisette ema porgandisalat apelsiniga

Väheke teistmoodi tervislik toorsalat, mis sobib nii eraldi nautimiseks kui ka põhiroa kõrvale. Salatit võib peale porgandi teha ka kaalikast või mõlemast kokku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Porgand
1 tk Apelsin
0.5 tk Sidrun
1 tk Õun
0.5 tk Banaan (soovi korral)
Metspähkel (soovi korral)
Mesi või suhkur
KASTE
Oliiviõli
Majonees või rõõsk koor

Valmistamine
1. Riivi pestud ja kooritud porgandid (kaalikas) ja koorimata õun ribadeks. Lisa apelsini- ja sidrunikoor ning tsitruseliste viljaliha, mis on väikesteks tükkideks lõigatud.
2. Sega kastmeained ning sega kaste riivitud-tükeldatud salatiainetega. Soovi korral lisa ka banaaniviile ja pähkleid. Maitsesta mee või suhkruga.

NIPP!
Porgandi võid asendada ka poole kaalikaga. Saad teise sama hea salati.