Kiudainerikkad toidud

Saiakesed seente ja peekoniga 

Eva-Maria Liiv, 15. august 2013, 09:22
Saiakesed seente ja peekonigaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kui Moskva sai oleks soolane, siis sellised need oleks. Suurepärane vahepala! Seenepasta teeb saiad hästi maitsekaks. Krõbe peekon lisab soolast jõudu. Kogus 12 tükki.

Koostisosad
500 g Lehttainas
200 g Kukeseened
200 g Peekon
1 tk Muna (määrimiseks)
SEENEPASTA
2 suurt peotäit Kukeseened
2 küünt Küüslauk
2 sl Merevaik (kukeseenemaitseline)
2 sl Parmesan (riivitud)
Estragon
Tüümian
Must pipar
Sool
Või
Oliiviõli

Valmistamine
1. Prae pasta tarvis seened peenestatud küüslauguga kergelt võis. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ürtidega. Surista saumikseriga püreeks. Sega maitseks juurde Merevaik, Parmesan ja törts oliiviõli.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota lehttainas laiali ning lõika 12 ruuduks. Määri ääred lahtiklopitud munaga. Aseta iga ruudu keskele 1 tl seenepastat, mõned pisikesed kukeseened ja tükk peekonit. Tõsta kaks vastastikust nurka keskele kokku ja kinnita küpsemise ajaks hambatikuga. Määri pealt munaga.
3. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lase saiadel enne küpsetamist ahju peal umbes 15 minutit kerkida. Siis küpseta ahjus pruuniks ja krõbedaks. Selleks kulub 15–20 minutit.
NB! Kui kõiki saiu kohe nahka ei pista, võid neid hiljem soojendada. Maitsevad ikka head.