Sorba kanagaFoto: Kristjan Lepp
Gluteenivabad retseptid
15. august 2013, 07:25

Sorba kanaga ehk kanasupp safraniga

Kaukaasia köögi maitseid on rikkust ja lopsakust. Kanasuppi herneste, ploomide ja safraniga on põnev pakkuda ka mõnel pärastlõunasel pidulaual. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
160 g Kanaliha (kondiga)
1 suur sl Riis
1 sl Sulavõi
2 tk Ploom (hapu)
1 sl Mugulsibul (hakitud)
Aedtill
Safran
Must pipar
Sool

Valmistamine
1. Pane kana keema, eemalda vaht. Keeda puljong valmis ja kurna. Tõsta puljong uuesti tulele, lisa pestud riis ning kergelt hautatud sibulakuubikud. Keeda, kuni riis on poolküps. Lisa supile herned ja ploomid ning lase veel 1 minutit keeda.
2. Tükelda kontidest puhastatud kanaliha, pane potti ning puista supile ka hakitud till. Lase veel 2 minutit keeda, serveerimisel kalla supile safranitõmmis. Maitsesta pipra ja soovi korral ka soolaga.


SAFRANITÕMMIS
Pane mõned safraniniidid vee või sulatatud võikilluga likku ja lase umbes pool tundi tõmmata.

HEA TEADA!
Ploomid võid asendada ka 1 sl kikerhernestega.