Tomatine suvikõrvitsasupp juustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 kg Suvikõrvits
2 tk Mugulsibul
Oliiviõli
3 suurt küünt Küüslauk
1 tk Tšillikaun
600 g Tomat
8 dl Köögiviljapuljong
150 g Toorjuust (küüslauguga)
Sidrunimahl
10 tk Mustad oliivid (kivideta)
Aedtill (hakitud)
SERVEERIMISEKS
100 g Riivjuust
Sidrunisektorid
Valmistamine
1. Lõika suvikõrvitsad väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta kõike suure poti põhjas õlis umbes 10‒15 minutit. Lisa tükeldatud tomatid (või konservtomatid koos vedelikuga) ja puljong. Kõigepealt lisa 5 dl puljongit, vajadusel vala juurde.
2. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Lisa potti ja keeda siis kõike veel 10‒15 minutit. Siiani võid supi ka eelmisel päeval ette valmistada.
3. Lisa lõpuks lusikatäite haaval toorjuust ning maitsesta soola ja sidrunist pressitud mahlaga. Puista peale hakitud tilli ja oliive. Serveeri sidrunisektorite ja riivitud juustuga.
HEA TEADA!
Tomatite asemel võid kasutada ka terved-tomatid-omas-mahlas-konservi. Võta seda 800 g.
Kommentaarid (0)