Kiudainerikkad toidud

Penned ahjus röstitud fenkoli, tomatite ja oliividega 

Tiina Lebane, 8. august 2013, 07:04
Penne' d ahjus röstitud köögiviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kuumas ahjus röstimine annab köögiviljadele pisut magusa maitsenüansi, mis vastandub mõnusalt soolakatele oliividele ja juustule. Rosmariin viimistleb roa tõeliselt Vahemere-hõnguliseks.
    

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 20-30 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Fenkol ehk apteegitill
250 g Kirsstomat
1.5 dl Mustad oliivid (kivideta)
2 tl Rosmariin (värske ) või
0.5 tl Rosmariin (kuivatatud)
2 tl Harilik pune (värske)
Must pipar
200 g Penne (või muu pasta)
1 sl Oliiviõli
Sool
60 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Samal ajal lõika fenkol lühikesteks kangideks. Poolita oliivid ja kirsstomatid. Aseta köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, raputa peale must pipar ja ürdid ning nirista üle õliga. Rösti köögivilju 200-kraadises ahjus 20–30 minutit, aegajalt segades, kuni fenkol on pehme.
2. Keeda penne’d soola ja törtsukese õliga pehmeks ning nõruta. Vala pasta suurde kaussi, lisa röstitud köögiviljad ja maitsesta vajadusel soolaga. Lisa ka riivitud Parmesan ja sega läbi. Roog sobib suurepäraselt kergeks õhtusöögiks, kõrvale paku jahedat valget veini.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee